Aktivitetsleksaker & bästa vänner | Angelica Olofsson
angie

Angelica Olofsson

Annons

Aktivitetsleksaker & bästa vänner

En av julkapparna vi gav Lucas var ett aktivitet-gosedjur från Skip Hop i form av en elefant som såg hur mysigt och rolig ut som helst för honom. Han hade turen att komma hem efter julafton med inte bara en sån smart leksak – utan två! Sebastians småkusiner hade hittat en liknande sån fast i ett Lejon från PlayGro istället, och det var nog Lucas första kärlek. Lucas älskar de både två och någon av dem är alltid nära till hands när han leker!

Om jag ska försöka göra någon slags recension på de båda så är de till att börja med väldigt lika i funktion, storlek och kvalitet, jag skulle rekommendera vilken som av de egentligen, men om jag jämför lite noggrannare så har jag kommit fram till följande:

♡ Båda är som ett gosedjur med lite aktivitetssaker på och prasseltyg som bebisar verkar tycka är väldigt intressant, dock så är lejonets man fullt av prassel och mycket uppskattat, medan elefantens sitter med diskret i benen och armarna. Däremot så har elefanten “lappar” på ena örat som är roliga för honom att pilla på, en bubbla i öronen som piper och en spegel på andra örat.

♡ Både lejonet och elefanten har bitleksaker, även om jag tycker att elefantens är bättre då det gröna lövet gör att det finns mer att bita i. Däremot är själva bitringarna roligare på Lejonet, men det gröna lövet är ett stort plus, Lucas älskar det!

♡ Båda djuren har även någon typ av “skallra” i sig när man skakar eller flyttar på det. Lejonets läte kan jag däremot erkänna att jag tycker är betydligt behagligare att lyssna på, de har gjort det så smart att det låter som att lejonet spinner! Elefanten låter som en klassiska skallra med lite klingande ljud i.

♡ Själva hänget på lejonet är större och jag har vissa gånger satt det runt en ovetande Lucas arm så att det fastnar på honom och lämnar honom ännu mer oförstående varje gång han försöker kasta det i marken och jag slipper plocka upp det lika många gånger. Bara minen han gör när lejonet inte faller till marken efter att han släppt det är prislöst!

(Säger man prislöst på svenska? Om inte så tänker jag ta min svengelska och utnyttja den till max ändå!)

Jag rekommenderar som sagt både PlayGros och Skip Hops aktivitetsleksaker och Lucas älskar de både, för mig hade det varit jättesvårt att välja, så det är väl en smaksak i slutändan om ingenting av det jag skrev gjorde beslutet enklare.

DSC01538

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
angie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats