Rawfood-chokladbollar | Angelica Olofsson
angie

Angelica Olofsson

Annons

Rawfood-chokladbollar

Jag tänkte börja lägga upp recept på vad vi äter, lite för inspiration men mestadels för att jag själv ska komma ihåg vad jag gör. Jag är nämligen en sån där människa som aldrig sparar recept på någonting jag gör, sedan får jag söka igenom hela webbhistoriken på både telefonen och datorn för att hitta det och dessutom komma ihåg vilka ändringar jag gjorde. Måttar gör jag inte heller om jag inte följer receptet slaviskt, och det gör jag nästintill aldrig.

Någonting jag både har hittat på själv och inte måttar är mina egna nyttigare “rawfood”-chokladbollar (är kaffe godkänt som rawfood?) som har blivit en liten favorit här hemma och även uppskattade av de som blivit bjudna på dem. Jag måttar som sagt inte alls när jag gör dem utan smakar av allt eftersom, men jag ska försöka skriva ett ungefärligt mått så får ni göra som jag och smaka av undertiden om ni väljer att testa dem.

♡ 1 avokado
♡ 1 msk kokosolja
♡ 1 tsk vaniljpulver (jag han använt vaniljsocker när det varit tomt på pulver)
♡ 2 msk kakao
♡ 1 dl kokos
♡ 2 dl havregryn
♡ 1 msk agavesirap
♡ 1 msk svart kaffe

Mixar ihop allt det med hjälp av min elvisp och lägger till vad jag tycker saknas och då smeten brukar bli rätt kladdig så har jag den i kylen/frysen en stund innan jag rullar själva bollarna i kokos och låter de stelna i kylen, eller frysen om jag är ute i sista sekund.

IMG_3359

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
angie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats