"Vad gör du om dagarna?" | Angelica Olofsson
angie

Angelica Olofsson

Annons

“Vad gör du om dagarna?”

Nu är tvätten äntligen äntligen klar, vad ni har väntat på den här uppdateringen va? Spänningen måste ha varit olidlig!

Bortsett från det så har jag faktiskt haft en riktigt trevlig dag med både besök av svärmor och sedan syster, och dessutom kom Sebastian hem på lunchen. Utöver det så har jag, som alltid, världens bästa sällskap i form av en perfekt liten pojke vid namn Lucas. Å andra sidan har jag inte haft en lugn stund heller då det har sett ut som  det brukar göra butikernas mellandagsrean i kombination med en sandlåda, men i form av mestadels disk och leksaker. Och nu tvätt som inte ligger överallt – livet som småbarnsmamma!

Att bebistiden skulle vara ett blurr hade jag hört om, men att det skulle bli såhär luddigt hade jag ingen aning om. Jag får den frågan ganska ofta, “vad gör du om dagarna?“, och då tänker jag många gånger att jag inte gör så mycket egentligen, jag har liksom ingenting att svara på det. Jag brukar svara att jag leker och gosar med Lucas, städar, handlar, lagar mat osv, och hör själv vilken slacker jag låter som. “Hur får du tiden att gå?” är också en spännande följdfråga, och då blir jag oftast ganska ställd – för vad gör jag egentligen?

Men nu senaste dagarna har jag lagt fokus på att minnas vad jag faktiskt sysslar med, och jag är igång hela dagarna och fixar med något konstant. Det behövs alltid läggas tid på Lucas, städning, handling, planering och andra vardagssysslor. Jag vill påstå att jag gör betydligt mycket mer saker idag än innan Lucas var född och jag arbetade, jag är nästan alltid sysselsatt. Att vara hemma med barn och förväntas ta hand om allt runt omkring är verkligen ett heltidsjobb som aldrig tar slut.

Svaret är egentligen: Jag gör allt.

DSC01108

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
angie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats